تحولات لبنان و فلسطین

فراهم کردن زمینه‌ها برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور از جمله محورهایی است که سران سه قوه در ماه‌های اخیر به مناسبت‌های گوناگون و به شکل بی‌سابقه‌ای به آن تصریح کرده‌اند تا جایی که این مقابله رسمی با ایران‌هراسی دشمنان، واکنش مستقیم مقامات آمریکایی را به دنبال داشته است.

بازگشت ایرانیان خارج از کشور با راه‌اندازی سامانه‌ای توسط وزارت امور خارجه تسهیل شد

فعال‌سازی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور از جمله وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور در دوران انتخابات بود که آبان‌ماه امسال با انتصاب وزیر خارجه به عنوان جانشین رئیس‌جمهور در این شورا محقق شد. حسین امیرعبداللهیان در آخرین نشست این شورا که دوشنبه هفته پیش برگزار شد، ضرورت تدوین قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور و حل مشکل دوتابعیتی‌ها را از جمله مسائلی دانست که باید به‌زودی برای آن چاره‌اندیشی شود. 

سامانه‌ای برای استعلام ممنوع‌الورودها

اما مسئله بازگشت ایرانیان خارج از کشور از دیروز وارد مرحله تازه‌ای شد؛ وزیر خارجه کشورمان از ایجاد سامانه‌ای برای ایرانی‌های مقیم دیگر کشورها خبر داده که بر اساس آن فرد می‌تواند سؤال کند آیا برای ورود به کشور مشکلی دارد یا نه.

امیرعبداللهیان در توضیح گفته است: «در روزهای آینده سامانه‌ای در سایت وزارت خارجه برای رفع نگرانی بخشی از ایرانیان مقیم خارج از کشور فراهم خواهد شد. متأسفانه دشمنان، لابی صهیونیستی و رسانه‌های معاند می‌کوشند نوعی ایران‌هراسی را به‌ویژه در نسل جدید ایرانیان خارج از کشور ایجاد کنند. ما در سایت وزارت خارجه در روزهای آینده بخشی را فعال خواهیم کرد که هموطنان خارج از کشور می‌توانند بپرسند که ما برای ورود به ایران مشکلی از نظر نظام وظیفه یا هر موضوع دیگری داریم یا خیر. من به عنوان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران عرض می‌کنم ایرانیان عزیز با آرامش خاطر می‌توانند به کشور سفر کنند و با آرامش می‌توانند در هر زمانی براساس برنامه‌ریزی خودشان به کشور محل اقامت قبلی برگردند».

وزیر خارجه که این اظهارات را در گزارش ۱۰۰روزه‌اش مطرح می‌کرد، خطاب به ایرانیان خارج از کشور افزود: ما در این سامانه به شما پاسخ خواهیم داد که شما بدون مشکل می‌توانید به ایران سفر کنید و به عنوان وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی کشور تضمین می‌کنیم وقتی به شما پاسخی داده می‌شود، [این پاسخ قطعی است]. وی ادامه داد: مایلم در همین‌جا تأکید کنم تعداد افرادی که دوتابعیتی هستند و به دلیل ارتکاب جرم در ایران محاکمه و جرم آن‌ها اثبات شده، کمتر از عدد انگشتان دو دست است. به‌صراحت می‌گویم اگر هر کس دیگری حتی شخص وزیر خارجه نیز آن جرم را مرتکب می‌شد، امروز با همان وضعیت روبه‌رو بود، ضمن اینکه بسیاری از آن‌ها مورد رأفت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته‌اند.

آورده‌‎های هنگفت ایرانیان برای ایران 

بر اساس آمار منتشر شده توسط «شورای عالی ایرانیان خارج از کشور» که سال گذشته در سایت این مجموعه قرار گرفت، در حال حاضر بیش از ۴ میلیون ایرانی مقیم در کشورهای دیگر زندگی می‌کنند و نزدیک به نیمی از این جمعیت در دو کشور آمریکا و کانادا اقامت دارند. البته تعداد ایرانیان خارج از کشور یقیناً بیش از این عدد است.

مجید حلاج‌زاده دبیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در سال ۱۳۹۷ تأکید کرد: بر اساس برآوردها  حدود ۷ میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند. طبعاً وقتی تعداد ایرانیان خارج از کشور مشخص نباشد، سرمایه آن‌ها هم قابل ارزیابی نیست، اما برآوردها مبلغی بین ۳ تا ۵ هزار میلیارد دلار را تخمین می‌زند! برای درک این عدد کافی است به تراز تجاری ایران با کشورهای منطقه توجه کنیم که عددی کمتر از یک هزارم این ارقام یعنی حدود ۲.۲ میلیارد دلار است! 

به‌تازگی سیدکاظم سجادی معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از برگزاری قریب‌الوقوع همایشی با حضور رئیس‌جمهور خبر داده و تأکید کرده این همایش پس از تدوین برنامه جامع حمایت از ایرانیان مقیم خارج از کشور برگزار خواهد شد. جذب کمک‌های ایرانیان خارج از کشور در مسائل عام‌المنفعه و خیریه، سرمایه‌گذاری اقتصادی، ورود ایده‌های خلاقانه در حوزه کسب و کارهای نوین، فعال کردن افراد دغدغه‌مند جهت لابی در کشورهای مختلف به نفع منافع ملی و از همه مهم‌تر کمک این افراد به بی‌اعتبار کردن نهاد تحریم‌های غیرقانونی آمریکا از جمله مهم‌ترین فوایدی است که ایرانیان خارج از کشور می‌توانند داشته باشند و متأسفانه دولت‌های قبلی کشورمان به آن بی‌توجه بوده‌اند. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رومينا هادى ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
    0 0
    با سلام ،من فوق ليسانس Data science در آمريكا هستم آيا امكان بازگشت و داشتن شغل در ايران را دارم ؟